БСП подходи отговорно в цялата конституционна процедура за съставяне на правителство

...
БСП подходи отговорно в цялата конституционна процедура за съставяне на правителство
Коментари Харесай

Свиленски обвини в лъжа Борисов за договорките с БСП и ИТН, от ГЕРБ му отговориха

БСП подходи отговорно в цялата конституционна процедура за сформиране на държавно управление – пет целта и надпартиен министър председател. Бойко Борисов излъга за Гроздан Караджов като транспортен министър. Нито за министри сме говорили, нито за министерства. Това, за което говорихме, беше за бюджетен недостиг, заплатите, приходите, помощите за бизнеса, пенсиите, 3% недостиг. Това съобщи пред БТВ Георги Свиленски от .

Според него Бойко Борисов отклонява вниманието от „ коалирането с тези, които го арестуваха “.

„ Това е обединението на омертата, коалиция на избавените имунитети и на войната “, добави Свиленски.

Пред БТВ обаче Деница Сачева съобщи, че Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г не излъгал: " Разговори с Има Такъв Народ и за кабинет имаше - Свиленски бе упоменат като предложение за районен министър, а Гроздан Караджов за транспортен. "

БСП и основният прокурор

„ Какво общо има Гешев? Законите, които касаят Гешев бяха признати в петък. В понеделник беше срещата ни с ГЕРБ и конференцията на Гешев. Какво отношение има Гешев към приемането на законите? Гешев беше основният прокурор, който най-вече нападаше Българската социалистическа партия. Влезе да ни желае документи и протоколи. Корнелия Нинова отрече 10 пъти, че е говорила с Гешев. С Десислава Атанасова са си другари “, разяснява Свиленски.

Той посочи, че договарянията с ГЕРБ са пропаднали поради различия– бюджетният недостиг и изпращането на оръжие за Украйна.

Конституционните промени

„ Ние сме съпротива в това ръководство. Приоритетите на това държавно управление не съответстват с тези на обществото. Вие знаете ли какви промени се оферират в Конституцията? Нито има текстове, нито последователност “, уточни депутатът от .

Според него Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски са дали знак, че поддържат кабинета на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

„ Движение за права и свободи, когато поддържа, дава знак. Показаха, че имат от 45 народни представители, които са подготвени в сложен миг да постъпят по същия метод. Никаква Конституция не са подкрепили – то я няма, не е импортирана. Това е аварийна гума на джипа, закрепена с два болта откъм гърба. Те са тези два болта. Когато стане потребност гумата да влезе в приложимост, наблюдавайте по какъв начин ще се развие обстановката “, сподели още той.

Свиленски дефинира излизането на президента Румен Радев от залата преди клетва като невиждан акт.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР